27.08.2015 18:40

PSV treft Depay en Dost in Champions League

PSV is donderdagavond tijdens de loting van de Champions League gekoppeld aan Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg in groep B. Dit betekent voor PSV een weerzien met enkele Nederlanders.

De Eindhovenaren zijn dit seizoen de enige Nederlandse deelnemer in de Champions League. De club werd kampioen van de Eredivisie en plaatste zich daardoor direct voor de groepsfase. Ajax mocht als nummer twee proberen via de kwalificaties een ticket voor het kampioenenbal af te dwingen, maar de Amsterdammers werden uitgeschakeld door Rapid Wien. 

Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League werd Manchester United als eerste aan PSV gekoppeld. Hiermee keert Memphis Depay in ieder geval voor één wedstrijd terug in Brabant. De linksbuiten werd deze zomer overgenomen door The Red Devils en heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor de Engelse topploeg. Manchester United kwam terecht in de groepsfase van de Champions League via de play-offs, waarin Club Brugge werd uitgeschakeld.

PSV speelt in de groepsfase ook tegen CSKA Moskou en VfL Wolfsburg De weg naar Rusland kent PSV maar al te goed, aangezien de ploeg vorig seizoen, in de Europa League, twee keer tegen een Russische tegenstander speelde. In de groepsfase was Dinamo Moskou twee keer te sterk voor de Eindhovaren (0-1 en 0-1), terwijl in de knock-outfase Zenit St. Petersburg PSV uitschakelde in een tweeluik.

Als laatste tegenstander kwam VfL Wolfsburg uit de balletjes tijdens de loting. In Nederland staat die club vooral bekend als de werkgever van Bas Dost, maar wereldwijd zal vooral de naam van Kevin De Bruyne bekend zijn. De Belgische middenvelder lijkt echter op weg naar Manchester City, waardoor PSV met hem geen rekening hoeft te houden.

De eerste wedstrijden in de groepsfase worden op 15 en 16 september afgewerkt.

Groep A:
Paris Saint-Germain
Real Madrid
Shakhtar Donetsk
Malmö FF

Groep B:
PSV
Manchester United
CSKA Moskou
VfL Wolfsburg

Groep C:
Benfica
Atletico Madrid
Galatasaray
FC Astana

Groep D:
Juventus
Manchester City
Sevilla
Borussia Mönchengladbach

Groep E:
Barcelona
Bayer Leverkusen
AS Roma
BATE Borisov

Groep F:
Bayern München
Arsenal
Olympiakos
Dinamo Zagreb

Groep G:
Chelsea
FC Porto
Dinamo Kiev
Maccabi Tel Aviv

Groep H:
Zenit St. Petersburg
Valencia
Olympique Lyon
KAA Gent

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner