28.08.2015 09:48

"Supporters juichten toen we United kregen"

Hoewel PSV niet de begroting heeft van ploegen als Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou, vindt Toon Gerbrands dat PSV zich zeker niet zomaar gewonnen moet geven in de Champions League. De algemeen directeur dacht aanvankelijk zelfs aan een droomloting.

"De supporters die bij de loting aanwezig waren juichten toen Manchester United uit de kokers kwam", vertelt Gerbrands in gesprek met de Telegraaf. Technisch manager Marcel Brands sluit zich daarbij aan. "Het begon goed, maar het eindigde wat minder. Manchester United met Memphis is fantastisch voor het PSV-publiek. Maar uit pot 4 had ik liever een wat minder zware tegenstander gehad", aldus Brands.

In financieel opzicht steekt PSV met een begroting van 75 miljoen euro schril af tegen de andere drie ploegen. Wolfsburg staat op het punt om Kevin De Bruyne te verkopen aan Manchester City, waarvoor alleen al een bedrag van tachtig miljoen euro binnenkomt. "En toch gaan we de Champions League met ambitie in", aldus Gerbrands. "Als je de ambitie weghaalt in topsport dan kun je de tent wel sluiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner