03.09.2015 09:30

Mourinho verkiest Traoré boven aanwinst

Chelsea-trainer José Mourinho kan in de Champions League geen beroep doen op aanwinst Papy Djilobodi. De Portugees heeft daarentegen wel een plaats ingeruild voor Bertrand Traoré.

Mourinho moest keuzes maken. Aangezien Chelsea niet de beschikking heeft over acht lokaal opgeleide spelers mocht de Portugese oefenmeester slechts een selectie van 23 spelers samenstellen voor de Champions League. Normaal gesproken mag een team 25 spelers aanmelden bij de UEFA om deel te nemen aan de Champions League. Mourinho moest daardoor aanwinst Djilobodi teleurstellen.

De verdediger kwam op de laatste dag van de transfermarkt over van FC Nantes, maar hoeft dus niet te rekenen op speeltijd in de Champions League. Mourinho heeft Traoré, die vorig seizoen nog op huurbasis voor Vitesse speelde, wel aangemeld bij de Champions League. De aanvaller annex middenvelder wacht nog op zijn officiële debuut voor Chelsea, maar heeft kennelijk het vertrouwen van Mourinho.

Aanwinsten Abdul Rahman Baba, Kenedy, Asmir Begović, Radamel Falcao en Pedro Rodríguez zitten in tegenstelling tot Djilobodi wel bij de Champions League-selectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner