03.09.2015 10:31

Podolski wil geboorteland onttronen

Lukas Podolski wil vrijdag Polen passeren op de ranglijst. Duitsland neemt het vrijdag in eigen huis op tegen Polen en is bij een overwinning de nieuwe koploper in Poule D.

Podolski werd geboren in Polen, maar speelt voor de Duitse nationale ploeg. "Zoals zoveel dingen in het leven, is de eerste keer bijzonder bijzonder", citeert Voetbal International de aanvaller van Galatasaray. "De eerste keer in een achtbaan is waanzinnig opwindend. Bij de tiende keer is het nog leuk, maar ken je wel elke bocht van de achtbaan en is de spanning minder, maar dat betekent niet dat een wedstrijd tegen Polen voor mij een wedstrijd is als alle andere. Dat zal het ook nooit worden, omdat de situatie speciaal is. Ik speel tegen het land waarin ik geboren ben en waar een deel van mijn familie nog leeft. De loting voor de EK-kwalificatie riep bij mij zeker weer emoties op."

"Polen is koploper en wij willen daarin verandering brengen", vervolgt Podolski. "We kennen de kracht van Polen, maar weten ook wat wij kunnen. We zijn wereldkampioen, spelen thuis en willen winnen. Mijn wens is dat we als groepswinnaar de kwalificatie eindigen en Polen als nummer twee. Ik geloof dat dat niet geheel onrealistisch is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner