03.09.2015 16:56

Afbouwende Pirlo nog steeds welkom bij Italië

Andrea Pirlo is inmiddels 36, maar de Italiaanse bondscoach Antonio Conte piekert er niet over om de middenvelder te passeren. Het is zelfs heel goed mogelijk dat de voetballer van New York City FC een basisplaats krijgt in de kwalificatiewedstrijden tegen Malta en Bulgarije.

"Zolang Andrea de drive heeft om voor de Italiaanse nationale ploeg te spelen en een voorbeeld te zijn voor anderen, is hij van harte welkom", vertelde Conte, oud-trainer van Pirlo bij Juventus, op de persconferentie voor het treffen met Malta. Pirlo speelt inmiddels in de Major League Soccer, waar hij al zeven wedstrijden meemaakte.

Qua interlands staat de middenvelder op het indrukwekkende aantal van 115 caps. Pirlo werd drie keer op rij Italiaans voetballer van het jaar, van 2012 tot en met 2014. Het Italiaanse elftal presteert aardig in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016, met twaalf punten uit zes wedstrijden. Het moet Kroatië met één puntje voor zich dulden. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, de nummer drie krijgt een herkansing via de play-offs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner