04.09.2015 12:17

Bale: "We hebben een goede uitgangspositie"

Wales is heel dicht bij een ticket voor het EK in Frankrijk. De Welshman versloegen donderdagavond Cyprus met 0-1 en kunnen daardoor kwalificatie bijna niet meer mislopen.

Gareth Bale maakte op Cyprus het enige doelpunt van het duel. "Ik speelde niet mijn beste wedstrijd, maar als je dan een kans krijgt, maak je die af. Soms heb je van die wedstrijden. Ik heb geluk dat het vanavond gebeurt en we drie belangrijke punten hebben veroverd", aldus de speler van Real Madrid tegenover Sky Sports.

Wales gaat met zeventien punten aan kop in groep B. België volgt op drie punten, nummer drie Israël heeft vijf punten minder. "We wisten wat we moesten doen en er was de laatste tijd veel media-aandacht voor ons. We weten wat ons nu te wachten staat (wedstrijd tegen Israël, red.), maar we hebben een sterk team. We zijn een collectief, weten wat onze mogelijkheden zijn en weten wat we moeten doen om het EK te bereiken."

De omstandigheden in Cyprus waren zwaar, vertelt Bale. "Dat wisten we uit vorige ervaringen. Toen deden we het niet goed door de luchtvochtigheid. Het was dit keer niet te heet, maar de luchtvochtigheid was heel hoog. We hadden een spelplan, hebben ons daaraan gehouden en het is ons gelukt om een doelpunt te maken, waardoor we een goede uitgangspositie hebben."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner