05.09.2015 20:16

Oekraïne houdt zicht op tweede plaats

Oekraïne blijft zicht houden op de tweede plaats in groep C van de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Michail Fomenko won voor eigen publiek in Lviv eenvoudig van Wit-Rusland: 3-1.

Artem Kravets opende de score al na zes minuten. Nog voor rust liep Oekraïne door doelpunten van Andrei Jarmolenko en Jevgen Konopljanka (strafschop) uit naar 3-0. Sergei Kornilenko redde na een uur vanaf elf meter de Wit-Russische eer (3-1). Vlak voor tijd kreeg de Oekraïner Denis Garmasj nog rood.

Oekraïne komt door de zege op vijftien punten, evenveel als Spanje en drie minder dan Slowakije dat nog zonder puntenverlies is. Spanje en Slowakije treffen elkaar later op zaterdag nog in Oviedo.

Luxemburg boekte tegen Macedonië de eerste zege: 1-0. Sebastien Thill maakte in blessuretijd het enige doelpunt, nadat Macedonië vlak daarvoor een penalty had gemist.