06.09.2015 16:22

"Klaassen speelde als een 32-jarige speler"

Jetro Willems (l.) en Davy Klaassen (r.) maken het David Silva lastig in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Spanje. (31-03-2015)
Jetro Willems (l.) en Davy Klaassen (r.) maken het David Silva lastig in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Spanje. (31-03-2015)

Afgelopen donderdag had Davy Klaassen een basisplek tegen IJsland. Volgens journalist Auke Kok kwam de middenvelder van Ajax té volwassen over schrijft hij in een column in HP/De Tijd. 

"Tegen IJsland oogde Klaassen als een 32-jarige international. Knap, maar ook jammer", schrijft de columnist. "Hij speelde behoorlijk, volwassener dan menige andere international tijdens de zeperd tegen IJsland. Als een telg van de Hollandse School nam hij de ballen vanaf slim gekozen posities aan. Opendraaien, vlot naar voren transporteren met wat waarschijnlijk alleen in Nederland ‘functionele techniek."

Kok, die de prestatie van Klaassen knap maar ook teleurstellend vond, vervolgende zijn column met de woorden dat het hem beter lijkt als de 22-jarige Ajacied verkast. "Misschien moet hij snel naar een grote club in het buitenland. Aanvoerdersband af en lekker voetballen tussen de mannen. Op zoek naar de jongen in zichzelf, de schade inhalen."
 

Of Klaassen vanavond in de belangrijke wedstrijd tegen Turkije weer in de basis staat is nog maar de vraag. Bondscoach Danny Blind heeft nog niets prijsgegeven over zijn opstelling.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner