06.09.2015 19:37

"Winnen van de UEFA Cup het hoogtepunt"

Bert van Marwijk houdt de UEFA Cup omhoog op 8 mei 2015.
Bert van Marwijk houdt de UEFA Cup omhoog op 8 mei 2015.

Edwin Zoetebier heeft één duidelijk hoogtepunt in zijn voetballoopbaan: Het winnen van de UEFA Cup met Feyenoord. De ex-doelman laat weten dat de overwinning tegen Borussia Dortmund zijn mooiste voetbalherinnering is.

"Absoluut, dat is het hoogtepunt uit mijn loopbaan. Halverwege het toernooi kwamen wij er achter dat we de UEFA Cup wel eens konden gaan winnen", zegt Zoetebier in het radioprogramma De Perstribune. "We scoorden iedere wedstrijd, zowel thuis als uit. In Europees verband is een uitdoelpunt goud waard, omdat deze dubbel telt. We waren een goed stel bij elkaar en dat maakte ons sterk."

Zoetebier weet wel waarom Feyenoord in 2002 zo sterk was. Het had namelijk een goede reservebank, zo vindt hij. "We hadden een bank die erg belangrijk was", vervolgt hij. "Met elf man alleen kan je het niet doen. Als de spelers op de reservebank niet sterk zijn, komen er snel problemen. Als je dan moet wisselen zal er je niet sterker van worden. Dit was bij ons niet het geval."

In 2004 vertrok Zoetebier bij Feyenoord. Hij ging toen naar PSV om vervolgens bij NAC Breda zijn carrière af te sluiten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner