06.09.2015 20:06

Noorwegen wipt over Kroatië heen

In groep H van het EK-kwalificatietoernooi heeft Kroatië opnieuw averij opgelopen. De ploeg van bondscoach Nico Kovac verloor zondagavond met 2-0 van Noorwegen.

Afgelopen donderdag bleven de Kroaten in en tegen Azerbeidzjan steken op 0-0. Jo Inge Berget maakte na de rust in Oslo de openingstreffer waarna Vedran Corluka met een eigen doelpunt de marge verdubbelde. Voor Noorwegen was het de tweede zege in vier dagen na de voorgaande overwinning in en tegen Bulgarije (0-1).

In de stand klom Noorwegen voorlopig naar de eerste plaats met 16 punten. Het stagnerende Kroatië bleef op 15 punten staan. Voor het voetballand dreigt ook nog steeds een aftrek van één punt vanwege het hakenkruis, dat op het grasveld zichtbaar was in de besloten thuiswedstrijd tegen Italië (1-1) in juni. Later deze maand buigt de UEFA zich opnieuw over deze zaak.

Italië staat in groep H eveneens op vijftien punten. De nummer twee speelt zondagavond nog thuis tegen Bulgarije.

Wales
Wales heeft zondag de kans op plaatsing voor het EK in Frankrijk laten liggen. De koploper in groep B van de kwalificatie kwam in het eigen Cardiff tegen een stug verdedigend Israël niet tot scoren: 0-0. Mocht België later op zondag niet van Cyprus winnen, zijn de Britten alsnog verzekerd van een plek op het EK.

Wales kwam sinds 1958 niet meer in actie op een groot toernooi. In dat jaar kwam het land uit op het WK.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner