07.09.2015 11:09

Çalhanoğlu: "We blijven Nederland voor"

Hakan Çalhanoğlu denkt dat Turkije de voorsprong van twee punten in Groep A zal behouden. De international speelde met de Turken mee tegen Oranje en won met 3-0, waardoor de play-offs binnen handbereik zijn.

Waar er bij Nederland teleurstelling heerste, was er bij Turkije sprake van opluchting. "Het hele land was in twijfel na die wedstrijd tegen Letland", aldus Çalhanoğlu na afloop van het gewonnen duel met Oranje. "Natuurlijk waren wij ook enorm teleurgesteld door dat resultaat, maar we hebben onszelf direct op de volgende wedstrijd gericht."

Tegen het Nederlands elftal revancheerde Turkije zich. "We hadden geloof, wisten dat we hard moesten werken en zijn daar dan ook geen moment mee gestopt. Negentig minuten lang hebben we gevochten en onze kansen optimaal benut."

Door de winstpartij is plek drie binnen handbereik. Als Turkije de komende wedstrijd vier punten haalt dan is het zeker van de play-offs. "Ons wachten nu nog twee lastige wedstrijden. Maar ik hoop - en ik geloof - dat we Nederland voor kunnen blijven, als we zo blijven presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner