07.09.2015 12:08

Wilmots verwacht meer van sterspeler Hazard

Eden Hazard scoorde weliswaar het winnen de doelpunt namens België tegen Cyprus, zijn bondscoach Marc Wilmots was allerminst onder de indruk van zijn prestaties. Wilmots vond Hazard ver onder de maat spelen.

"Ik had vandaag zeven à acht spelers kunnen vervangen", aldus een kritische trainer tegen Sporza. "We hebben het verschil gemaakt dankzij de wissels met Dries Mertens en Divock Origi. En Hazard was misschien wel de slechtste van allemaal, maar hij scoort wel. Ik heb overwogen hem te wisselen, maar hij maakt in de laatste tien minuten vaak het verschil. Hij is nog niet in vorm en zal nog groeien."

Het bleek een goede keuze te zijn om Hazard te laten staan. De sterspeler van België liep tegen een lage voorzet van Mertens aan en scoorde daardoor de enige treffer van het duel. Wilmots wil niet teveel woorden vuil maken aan het duel. "We zijn tevreden met de overwinning, maar collectief was dit een van onze slechtste prestaties. De spelers zijn zelf ook volwassen genoeg om dat te beseffen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner