07.09.2015 15:17

Wilmots: "Hazard misschien wel de slechtste"

Marc Wilmots was zondagavond allesbehalve tevreden over de prestaties van de nationale ploeg van België. De bondscoach zag vooral Eden Hazard een matige wedstrijd spelen, maar de flankspeler van Chelsea was uiteindelijk wel beslissend. België won met 1-0 van Cyprus.

"We zijn tevreden met de overwinning, maar collectief was dit één van onze slechtste prestaties", aldus Wilmots tegenover Sporza. "Hazard was misschien wel de slechtste van allemaal, maar hij scoort wel. Ik heb overwogen hem te wisselen, maar hij maakt in de laatste tien minuten vaak het verschil. Hij is nog niet in vorm en zal nog groeien."

"De spelers zijn zelf ook volwassen genoeg om dat te beseffen", vervolgt de bondscoach van de 'Rode Duivels'. "Ik had zeven á acht spelers kunnen vervangen. We hebben het verschil gemaakt dankzij de invallers Dries Mertens en Divock Origi. Het seizoen is nog maar pas begonnen. We moesten voor de tweede keer in 72 uur spelen en het was erg warm. We kregen het tempo niet de hoogte in. Misschien was het een kwestie van ritme."

"De Cyprioten waren ook stikkapot, maar zelfs met krampen bleven ze doorgaan. Iedereen wil graag van België winnen. Vroeger zouden we deze wedstrijd altijd verloren hebben. We moeten nu dus eigenlijk blij zijn met de zege. Wales heeft hier ook pas in de slotfase gewonnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner