07.09.2015 20:32

Denemarken zet EK op het spel met gelijkspel

Denemarken heeft zichzelf maandagavond een uiterst slechte dienst bewezen door in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 2016 doelpuntloos gelijk te spelen tegen Armenië. Hierdoor kunnen Portugal en Albanië profiteren.

De Scandinaviërs staan inmiddels op twaalf punten uit zeven wedstrijden, maar met twee wedstrijden minder staan Portugal (twaalf punten) en Albanië (elf punten) heel dichtbij. Die landen staan later op de maandagavond tegenover elkaar, maar spelen daarna dus nog een interland en kunnen dan bij winst Denemarken inhalen.

Denemarken, dat in Armenië zonder Christian Eriksen, maar met Nicklas Bendtner in de spits speelde, speelt in de kwalificatiereeks alleen nog tegen Portugal en zal dan dus moeten winnen om nog een kans te maken op directe plaatsing voor het eindtoernooi. Aangezien nummer vier Armenië maar op twee punten staat, is Denemarken in ieder geval verzekerd van de play-offs.

De groep waar onder andere Denemarken, Portugal en Servië in zitten, bestaat uit slechts vijf ploegen, waardoor er minder wedstrijden nodig zijn voor een eindstand. De landen die vanwege het oneven aantal in de groep vrij zijn tijdens de interlandperiode, spelen een oefenwedstrijd tegen gastland Frankrijk, dat al geplaatst is voor het EK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner