08.09.2015 09:49

Ten Cate: "We rollen heel snel naar beneden"

Robin van Persie wil de bal afschermen. De spits wordt kort gedekt door de Turkse defensie, maar weet zich zo nu en dan los te wurmen. (06-09-2015)
Robin van Persie wil de bal afschermen. De spits wordt kort gedekt door de Turkse defensie, maar weet zich zo nu en dan los te wurmen. (06-09-2015)

Henk ten Cate denkt dat het Nederlands elftal voorlopig geen grote prestaties meer zal neerzetten. De oefenmeester zag Oranje een jaar geleden derde worden op het WK, maar inmiddels is er weinig overgebleven van het Nederlands elftal. 

"Het duurt een tijd voordat Nederland hier weer bovenop is", aldus Ten Cate tegenover De Telegraaf. "De top van de heuvel is vorig jaar op het WK bereikt en we rollen heel snel naar beneden. We moeten realistisch zijn en zien dat deze groep niet goed genoeg meer is. Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie zijn 31 en 32 en het beste is er vanaf, waarbij aangetekend dat Robben en Sneijder een heel goed vorig seizoen hebben gehad. Het kost alleen steeds meer moeite. Dat is geen schande, want ze hebben alle drie het maximale gepresteerd."

"Alleen lijkt er nu nog te veel onopgelost oud zeer te zitten om het bij Oranje nog voor elkaar te krijgen", vervolgt Ten Cate. "Daarachter zit onvoldoende kwaliteit. En dan bedoel ik qua internationale ervaring. Hoeveel 28-jarigen zijn er die direct de rollen van Van Persie, Robben en Sneijder kunnen overnemen? Er zijn veel grote talenten tussen de 18 en 24 jaar, maar de jongens die de groep nu bij de hand moeten nemen, zie ik niet."

Ten Cate ziet ook lichtpuntjes. "Memphis is een topper in wording en Jairo Riedewald en Jetro Willems zijn dat ook. En ik denk dat Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum eveneens kunnen uitgroeien tot dragende spelers. Wijnaldum speelt nu in een topcompetitie en gaat nog beter worden. Ik vind Kenny Tete en Anwar El Ghazi grote talenten. En Riechedly Bazoer als hij verandert. Bazoer speelt nu te veel voor Bazoer. Maar in potentie heeft-ie alles."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner