08.09.2015 14:45

NOS-presentator: "Moeten ons zorgen maken"

Met Marco van Basten (l.), bondscoach Danny Blind (m.) en Ruud van Nistelrooy heeft het Nederlands elftal ontzettend veel voetbalervaring op de bank zitten tegen IJsland. (03-09-2015)
Met Marco van Basten (l.), bondscoach Danny Blind (m.) en Ruud van Nistelrooy heeft het Nederlands elftal ontzettend veel voetbalervaring op de bank zitten tegen IJsland. (03-09-2015)

NOS-presentator Tom Egberts vindt het te makkelijk om KNVB-voorzitter Bert van Oostveen de schuld te geven van de slechte prestaties van Oranje. Hij denkt namelijk dat het probleem veel groter is.

In gesprek met De Telegraaf analyseert hij de situatie. "We hebben goede voetballers, met deze spelers zouden we absoluut naar het EK moeten kunnen. Maar het lukt niet. Dan moet je goed gaan nadenken: wie is er voor verantwoordelijk?", vraagt Egberts zich hardop af. "De spelers zelfs in eerste instantie, de technische staf... En wie heeft de technische staf aangesteld? Ik vind het trouwens wel middeleeuws om meteen de hoogste verantwoordelijke, dat is geloof ik Bert van Oostveen, onmiddellijk aan de hoogste boom op te hangen."

De presentator denkt dat het niet kwalificeren voor het Europees Kampioenschap gevolg is van een probleem dat zich al langer voordoet. "Het Nederlands elftal is geïmplodeerd. Het clubvoetbal is al jarenlang niet meer van internationaal niveau en ons nationale elftal is dat kennelijk ook niet meer. De gouden generatie zit in de herfst van zijn carrière. We moeten ons zorgen maken", aldus de journalist die de situatie nog even haarfijn samenvat. "Het Nederlands elftal is door een ondergrens gezakt. In alle linies. De 24 beste landen van Europa - 24! - gaan naar het EK... En wij naar alle waarschijnlijkheid niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner