08.09.2015 22:12

San Marino pikt weer eens een goaltje mee

Het is San Marino voor het eerst in de huidige kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap gelukt om tot scoren te komen. De voetbaldwerg kwam in de 55e minuut van de achtste interland op gelijke hoogte tegen Litouwen, Matteo Vitaioli scoorde.

San Marino staat al jaren bekend om het land dat altijd voor spek en bonen meedoet in de kwalificaties. Het kleine landje eindigt altijd onderaan in de kwalificatiegroepen, vaak met een doelsaldo van nul doelpunten voor en ruim veertig tegen. Het komt meer dan eens voor dat er bij de selectie van San Marino slechts één profvoetballer zit, die ook nog eens uitkomt op het derde niveau in Italië. De resterende spelers zijn in hun dagelijks leven politieagent, advocaat of bouwvakker.

Tegen Litouwen werd het doelpunt dan ook gevierd alsof het EK werd behaald. De laatste goal die het land in een kwalificatiereeks maakte, stamt alweer uit 2013, toen er met 1-5 werd verloren van Polen. Alessandro Della Valle was toen de doelpuntenmaker. Voor het laatste uitdoelpunt dat San Marino scoorde, moeten we helemaal terug naar 2003, toen Liechtenstein op een 2-2 gelijkspel werd gehouden.

Bekijk hieronder de beelden van de goal tegen Litouwen en misschien nog wel belangrijker: het vieren van het doelpunt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner