12.09.2015 10:59

Riedewald viert debuut ondanks zure nasmaak

Jeffrey Bruma (l.), Jaïro Riedewald (m.) en Luciano Narsingh staan klaar voor het begin van de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. (06-09-2015)
Jeffrey Bruma (l.), Jaïro Riedewald (m.) en Luciano Narsingh staan klaar voor het begin van de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. (06-09-2015)

Verliezen bij je debuut is natuurlijk verschrikkelijk, maar als het gaat om een debuut voor je land, brengt dit al helemaal dubbele gevoelens met zich mee. Jaïro Riedewald kwam in die situatie terecht, maar de verdediger van Ajax kon achteraf toch genieten.

Mijn debuut bij Oranje ging natuurlijk wel gepaard met een vieze bijsmaak, maar daar heb je gelukkig familie voor. Zij kijken niet naar het eindresultaat", vertelt Riedewald over de interland tegen Turkije, waarin het Nederlands elftal met maar liefst 3-0 onderuit ging.

"Mijn ouders zijn gewoon blij dat hun zoon zijn debuut heeft gemaakt in het Nederlands elftal. Dat besef had ik ook wel even nodig, want door de teleurstelling was daar eerst geen ruimte voor. Ondanks alles ga ik mijn shirt ook gewoon inlijsten, hoor", vertelt hij met een knipoog aan het Algemeen Dagblad.

Bij Ajax is Riedewald opgeleid als een centrumverdediger, maar in de jeugd speelde hij ook op andere posities. Deze opleiding van de Amsterdammers heeft hem geholpen, zo stelt Riedewald. "In de jeugd heb ik af en toe linksback gespeeld en in het eerste bij Ajax ook. Die multifunctionaliteit komt nu goed van pas, anders had ik mijn debuut in Oranje misschien nog helemaal niet gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner