16.09.2015 22:37

Bayern wint uiteindelijk ruim in Griekenland

Bayern München is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een ruime overwinning. Door doelpunten van Thomas Müller en Mario Götze wonnen de Duitsers woensdagavond met 0-3 van Olympiakos Piraeus.

Bayern München trof in het Georgios Karaiskakis Stadion een Olympiakos Piraeus dat voor een punt speelde. De Grieken lieten zich vanaf de eerste minuten ver terugzakken en gokten in de tegenstoot op de snelheid van nieuweling Brown Ideye. Het was de Nigeriaan die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Niet uit een tegenaanval, maar na een aangeraakte voorzet. Ideye slaagde er niet in om kracht achter zijn kopbal te zetten.

Daarna was het de beurt aan de bezoekers uit Bayern. Douglas Costa, die bij tijd en wijle ex-Feyenoorder Omar Elabdellaoui doldraaide, stichtte het meeste gevaar. Nadat de Braziliaan naast het strafschopgebied van de Grieken was gevloerd, mocht Xabi Alonso aanleggen. De Spanjaard bereikte met zijn vrije trap Robert Lewandowski, wiens kopbal van de lijn werd gekeerd door Brown.

De Poolse spits van Bayern München had ook even later weinig geluk. Uit een voorzet van Douglas Costa leek Lewandowski te gaan scoren, maar Olympiakos-goalie Roberto keerde de inzet met zijn voet. Ook Douglas Costa (gekeerd), Juan Bernat (over) en Alonso (naast) slaagden er voor rust niet in om de bal in het doel te werken.

Na rust ging de ploeg van Pep Guardiola door met aanvallen. Dat leverde al snel de verdiende voorsprong nodig, al had Bayern München daar wel een behoorlijke portie geluk voor nodig. Müller probeerde vanaf de rechterflank spits Lewandowski te bereiken, maar de bal vloog onverwacht over keeper Roberto in het doel.

Bayern München hield na de openingstreffer de wedstrijd onder controle en had de voorsprong eigenlijk moeten verdubbelen. Müller slaagde er echter na zeventig minuten spelen niet in om in twee instanties Roberto te verschalken. Nadat Olympiakos Piraeus via Leandro Salino dicht bij de gelijkmaker was, scoorden Mario Götze en Müller vlak voor tijd de 0-2 en 0-3. Invaller Götze deed dat na een goede actie van Kingsley Coman, Müller scoorde vanaf de strafschopstip.

De Duitse landskampioen gaat na de eerste speelronde samen met Dinamo Zagreb aan kop in Groep F. De Kroaten wonnen in eigen huis verrassend met 2-1 van Arsenal FC. Bayern München speelt over twee weken een thuiswedstrijd tegen de medekoploper. Olympiakos Piraeus speelt dan in Londen een uitwedstrijd tegen Arsenal FC.

Door: Vincent Houttuin