16.09.2015 22:44

Valencia eindigt met lege handen

Valencia is in groep H van de Champions League begonnen met een verrassende nederlaag. Zenit Sint-Petersburg bleek te sterk in Spanje: 2-3. De winnende treffer kwam op naam van de Belg Axel Witsel. De eerste twee Russische doelpunten waren van Hulk. João Cancelo en André Gomes werkten de achterstand van 0-2 weg.

Valencia-coach Nuno Esprito Santo had zijn team omstandig gewaarschuwd: 'Voor die Hulk moet je uitkijken!' De Portugees had gelijk. De bonkige Braziliaan scoorde al na negen minuten. Hij knalde na een vlotte counter met een eindpass van Danny in de verre hoek raak. Vlak voor de pauze toonde hij zijn gevreesde linker andermaal nadat Artem Dzyuba de bal met het hoofd had teruggelegd.

Het werd weer een wedstrijd door João Cancelo, die uit een onmogelijke hoek niet voorgaf maar verrassend op doel schoot. De aansluitingstreffer gaf Valencia geloof in meer en na de gelijkmaker van André Gomes in veel meer. Door toedoen van Rode Duivel Witsel werd het echter niets.

KAA Gent pakte in deze poule een kostbaar punt, thuis tegen Olympique Lyon: 1-1. Danijel Miličević maakte gelijk, nadat Christophe Jallet de Fransen op voorsprong had gezet. Gent deed weinig onder voor Lyon. De Belgische kampioen was zelfs dicht bij de 1-0. Laurent Depoitre schoot tegen de lat gaan.

Gent werd qua veldbezetting wel minder dan de Fransen. Brecht Dejaegere kreeg vlak voor rus rood na een poging een enkel van Maxime Gonalons te breken. Jallet profiteerde van het personele overwicht. Hij kopte na een hoekschop van Mathieu Valbuena secuur raak. Toch rook ook Gent kansen. Milicevic benutte er een. Sven Kums (ex-Heerenveen) gaf de assist. De laatste minuten maakte Gent met negen man vol. Ook Thomas Foket werd uit het veld gestuurd.