16.09.2015 22:44

Maccabi Tel Aviv geen partij voor Chelsea

Chelsea heeft in de Champions League de beroerde competitiestart even doen vergeten. De Engelse kampioen had op Stamford Bridge weinig te duchten van Maccabi Tel Aviv: 4-0. De productie had een Braziliaans kleurtje dankzij Willian, Oscar en Diego Costa, al bezit de laatste nu de Spaanse nationaliteit. Zijn huidige landgenoot Cesc Fabregas gaf het slotakkoord.

In deze groep G keerde FC Porto met een punt terug uit Oekraïne, Het duel met Dinamo Kiev eindigde in 2-2 door treffers van Oleg Gusev en Vitaliy Buyalskiy (Dinamo) en Vincent Aboubakar (2x Porto). Bruno Martins Indi, de verguisde Oranje-international van de Portugese club, speelde de hele wedstrijd.

Chelsea-trainer José Mourinho hield woord en wijzigde zijn elftal dat met 3-1 van Everton verloor op zes plaatsen. Een van de nieuwkomers, Willian, opende de score na een kwartier. De Braziliaan zag een als voorzet bedoelde vrije trap van een meter of dertig door iedereen gemist, ook door doelman Predrag Rajković. Deze Serviër in Israëlische dienst had de aandacht al op zich gevestigd door Willian onbesuisd onderuit te halen. De Belgische vedette Eden Hazard ramde de strafschop, bijna uit stand, als voorproefje van het WK rugby hoog over.

Halverwege de eerste helft viel Willian geblesseerd uit en kreeg Diego Costa zijn plek terug. De spits was getergd en gretig. Vlak voor de pauze verdiende hij de tweede Londense penalty, na te zijn vastgehouden en daarna gevloerd door verdediger Tal Ben Haim, een van de twee spelers met deze naam in het elftal van Maccabi en met een Chelsea-verleden. Oscar scoorde wel simpel van elf meter. Diego Costa zelf en Fabregas maakten de zege afgetekend.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner