17.09.2015 09:18

KAA Gent-trainer hekelt optreden arbiter

Hein Vanhaezebrouck is kritisch op het optreden van de Schotse scheidsrechter William Collum. De arbiter gaf KAA Gent woensdagavond twee keer rood tijdens het Champions League-duel met Olympique Lyon.

"Kwaad? Nee, zo'n boze blik is mijn gewoonte", citeert Voetbal International de trainer van Gent. "We zijn tevreden met een punt, maar het hadden er drie kunnen zijn. "Ik denk dat het twee terechte rode kaarten zijn, maar ook Lyon had twee keer rood kunnen krijgen. De overtreding van Jordan Ferri in het begin van de wedstrijd vond ik even erg als die van Brecht Dejaeghere. Dat zijn twee gelijkaardige momenten die met een verschillende kleur bestraft worden."

"Bovendien had Laurent Depoitre bij een opstootje ook meteen tegen de grond moeten gaan", vervolgt Vanhaezebrouck. "Bij die fases moeten we slimmer zijn", aldus de trainer, die het bij de tegentreffer helemaal fout zag gaan. "Een van mijn spelers was veel te laat bij die corner. We zagen het gebeuren, maar keken onvoldoende naar Jallet. Dat is een fout." De trainer sloot positief af. "Als ik kijk naar de wedstrijd van mijn spelers, dan kan ik hen niks verwijten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner