17.09.2015 10:31

Mourinho: "Zo zit de wereld niet in elkaar"

José Mourinho heeft de kritische journalisten na de 4-0 overwinning van Chelsea op Maccabi Tel Aviv een flinke sneer gegeven. De trainer van Chelsea kreeg onlangs veel kritiek omdat Chelsea slecht is gestart aan de Engelse competitie.

"Jullie journalisten denken in zwart-wit, maar zo zit de wereld niet in elkaar", citeert Voetbal International de Portugees. "Ik ben een fantastische manager als ik verlies én ik ben een fantastische manager als ik win. Kijk naar Wayne Rooney: hij wordt eerst afgemaakt in de pers. Vervolgens kroont hij zich tot Engels topscorer aller tijden en wordt hij ineens omschreven als de beste voetballer die dit land ooit gehad heeft. Ik vind: Rooney is fantastisch als hij niet scoort én fantastisch als hij wél scoort."

"Kenners op tv krijgen zakken met geld om makkelijke wijsheden te verkondigen. Dus ze moeten wel geniaal zijn. Of hebben ze geen recht op het salaris dat ze krijgen?", aldus Mourinho, die steun voelt van de supporters van Chelsea. "Zij steunen mij en het team. Dus ze hebben geen kort geheugen. Zij denken: met deze man als manager zijn we drie keer kampioen geworden. Zo slecht kan hij dus niet zijn. Laten we achter hem staan en proberen nog een titel te pakken. Zo simpel is het. Ik denk niet dat ze de kranten lezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner