17.09.2015 11:33

Geschorste trainer kritisch op scheidsrechter

Julen Lopetegui was woensdagavond niet blij met het optreden van de Duitse scheidsrechter Felix Brych. Volgens de Spaanse trainer van FC Porto was het tweede doelpunt van Dinamo Kiev hinderlijk buitenspel.

Vitaliy Buyalskiy kopte in de slotfase de 2-2 tegen de touwen. De middenvelder kon scoren omdat een ploeggenoot - die buitenspel stond - zich niet met het spel bemoeide. "We waren niet zo lang geleden in Zwitserland om te praten over de arbitrage en daarbij kwam ook deze situatie aan de orde: een speler die buitenspel staat en de keeper hindert", citeert Voetbal International de oefenmeester van FC Porto.

"Dat was in dit geval overduidelijk", vervolgt Lopetegui, die vanwege een schorsing woensdagavond niet op de bank mocht zitten. "De treffer had moeten worden afgekeurd. Het was een schoolvoorbeeld, zoals het ons is verteld. Maar helaas heeft de scheidsrechter het anders gezien."

FC Porto krijgt over twee weken een herkansing in de Champions League. De Portugezen nemen het dan in eigen huis op tegen Chelsea.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner