17.09.2015 12:05

De Leeuw: "We zijn duidelijk de underdog"

Michael de Leeuw is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)
Michael de Leeuw is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)

Michael de Leeuw schuift FC Groningen in de underdogrol. De Groningers nemen het donderdagavond in de Europa League op tegen het Franse Olympique Marseille.

"We zijn duidelijk de underdog", aldus de aanvaller annex middenvelder van FC Groningen tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat wil niet zeggen dat we kansloos zijn. Tegen elke tegenstander krijgen wij onze mogelijkheden. We moeten ervoor zorgen dat we daar effectief mee omspringen."

De begroting, ervaring en kwaliteit is allemaal in het voordeel van de Fransen, maar toch ziet De Leeuw kansen. "Statistieken zeggen mij niks. Eigenlijk is het heel eenvoudig: dit is een nieuwe wedstrijd en die kan twee kanten op. We moeten niet vooraf tekenen voor een gelijkspel, maar vol voor de drie punten gaan", aldus De Leeuw, die weet wat hij kan verwachten van de Franse ploeg. "We hebben natuurlijk de beelden bekeken. Het is een fysiek sterk elftal, waarin Lassana Diarra de grote ster is. Hij heeft een mooie carrière gehad, bij onder meer Real Madrid, en zet nu bij Olympique Marseille de lijnen uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner