17.09.2015 21:10

Ruime zege Napoli op Brugge, Legia verliest

Napoli is de groepsfase van de Europa League donderdag begonnen met een ruime overwinning (5-0) op Club Brugge. De Belgen keken al na 25 minuten tegen een 3-0-achterstand aan, onder meer door treffers van oud-PSV'er Dries Mertens. De Belg trof twee keer doel nadat José Callejón al vroeg de score had geopend.

Na rust ging de afstraffing voor Brugge verder met doelpunten van Marek Hamsik en nogmaals Callejón: 5-0. Napoli begon het duel zonder een Italiaanse speler in de basis. Bij Club Brugge, dat in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door Manchester United, speelde Ruud Vormer het hele duel.

In dezelfde poule ging Legia Warschau op bezoek bij FC Midtjylland met 1-0 onderuit. In de tweede speelronde ontvangt Club Brugge FC Midtjylland. Napli reist af naar Warschau.