18.09.2015 11:56

Knop om bij PSV'er: "Nu focus op voetbal"

Héctor Moreno zit voor het eerst op de bank bij PSV. Hij ziet dat zijn ploeg met 3-1 wint van Feyenoord en kan daardoor voorzichtig glimlachen. (30-08-2015)
Héctor Moreno zit voor het eerst op de bank bij PSV. Hij ziet dat zijn ploeg met 3-1 wint van Feyenoord en kan daardoor voorzichtig glimlachen. (30-08-2015)

Voor Héctor Moreno was het een hectische week met daarin een hoogtepunt en een dieptepunt. De PSV'er won van Manchester United met 2-1, maar maakte een tackle op Luke Shaw waardoor hij zijn been brak.

Vervolgens werd Moreno de meest besproken PSV'er van de afgelopen dagen. Komend weekend moet de Mexicaan echter gewoon weer voetballen. "Sportief gaat de focus nu weer op deze wedstrijd. Dat is ook voetbal", zo zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Moreno houdt de situatie rondom Shaw wel nauwlettend in de gaten. "Het is nu goed dat hij zich op zijn herstel kan richten, met familie en naaste betrokkenen. Op een later moment komt er zeker een ogenblik waarop we elkaar weer zullen zien."

De 27-jarige speler gaat in de krant nog één keer door het stof. "Wat er met hem is gebeurd, vind ik echt heel erg. Ik zag zijn gezicht op het veld nadat het gebeurd was en wist direct dat het mis was", aldus Moreno die niet de intentie had om Shaw te blesseren. "Ik wens hem en zijn familie alle kracht toe om weer over deze tegenslag heen te komen en daar sterker uit te komen", aldus de international. "Wat mezelf betreft, kan ik zeggen dat ik dit natuurlijk nooit heb beoogd. Het was mijn intentie om de bal weg te halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner