21.09.2015 21:59

Bayern München klaagt over de Griekse politie

De wedstrijd Olympiakos - Bayern München in de Champions League zal nog een staartje krijgen. De Duitsers wonnen het duel in Griekenland uiteindelijk met 3-0, maar achteraf ging het vooral om de rellen die plaatsvonden voor de wedstrijd in de Griekse havenplaats.

Der Rekordmeister komt vijf dagen na het incident in Griekenland met een statement op de clubwebsite, waarbij het een officiële klacht indient bij de UEFA. De club laat weten dat het de afgelopen dagen onderzoek heeft gedaan naar de rellen, waarbij supporters van Bayern München slaags raakten met de Griekse ME.

"Een groep Bayern-supporters reageerde op provocaties van Olympiakos-fans, waarbij ook provocerende gebaren werden gemaakt. Daarna kwam de Griekse politie in actie, waarbij het veel geweld tegen onze supporters gebruikte", schrijft de Duitse ploeg op de clubwebsite.

"Een paar Bayern-fans raakte gewond en moest behandeld worden." Bayern München is het duidelijk niet eens met de gang van zaken in Griekenland en neemt dan ook maatregelen. De club heeft een officieel protest tegen de Griekse politie ingediend bij de UEFA.

"Bayern verwacht een geweldloze en respectvolle behandeling van al haar toeschouwers bij alle wedstrijden van de club", sluit Bayern München het statement af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner