29.09.2015 22:36

Suárez schiet Barcelona wederom naar zege

... zwischen Ivan Rakitić (l.) vom FC Barcelona und dem Leverkusener Christoph Kramer (29.09.2015).

Net als afgelopen zaterdag in de competitie was het Luis Suárez die Barcelona op dinsdagavond aan de overwinning hielp. Voor de tweede keer in vier dagen won Barcelona met 2-1, ditmaal in de Champions League tegen Bayer Leverkusen.

Het treffen tussen Barcelona en Bayer Leverkusen begon zeer aanvallend. Binnen tien minuten vielen er al drie grote kansen te noteren, maar Javier Hernández, Ivan Rakitić en Sandro wisten niet te scoren. Na deze tien spectaculaire minuten sloop de slordigheid in het spel van de thuisploeg. Barcelona speelde steeds slordiger en leed onnodig veel balverlies.

Het was dan ook niet verrassend dat Leverkusen na een kwart wedstrijd op voorsprong kwam. Een scherpe corner van Hakan Çalhanoğlu viel in het vijf meter gebied op het hoofd van Kyriakos Papadopoulos, die zich goed voor doelman Marc-André ter Stegen had geposteerd. Het binnen koppen van de 0-1 was vervolgens dan ook geen moeilijke opgave meer.

Na deze openingstreffer bleef de thuisploeg slordig en ontsnapte het zelfs aan een grotere achterstand, nadat Karim Bellarabi op Ter Stegen stuitte na een goede individuele actie. Ook direct na rust ontsnapte de thuisploeg, nadat Javier Hernández in een snelle uitbraak van dichtbij hoog over schoot.

Na een uur spelen was de Spaanse gifbeker nog niet leeg, want de thuisploeg verloor Iniesta door een blessure. Op dat moment had Barcelona de wedstrijd wel iets meer onder controle. Dat kwam voornamelijk doordat Leverkusen in de tweede helft besloot de focus meer op de verdedigende taken te leggen.

Ook na het verlies van de aanvoerder bleef het spel van Barcelona ondermaats. Bayer Leverkusen verdedigde met zeer veel discipline en gaf amper ruimte weg achterin. De spaarzame momenten dat Barcelona toch op goal kon schieten, gingen de pogingen allemaal naast het doel.

Tien minuten voor tijd viel de verlossende gelijkmaker dan uiteindelijk alsnog. Zonder goed te voetballen, maar vooral door hard te blijven werken kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een rebound op een schot van Munir viel voor de voeten van Sergi Roberto, die de bal eenvoudig in het lege doel kon prikken.

Nog voordat iedereen weer op zijn stoel zat, stond Barcelona direct daarna zelfs op voorsprong. Wederom stond Munir aan de basis van een treffer. Vanaf rechts behield de  invaller goed het overzicht en legde de bal terug op Luis Suárez. De aanvaller schiet de bal fantastisch binnen in de korte hoek en bracht de 2-1 op het scorebord.

Na deze treffer kam Barcelona niet meer in gevaar en voetbalde het de wedstrijd beheerst uit. De 2-1 zege betekend de eerste overwinning voor Barcelona in deze editie van de Champions League. Door de verrassende uitslag bij de wedstrijd tussen BATE Borisov en AS Roma is Barcelona nu ook ‘gewoon’ koploper in Poule E.

Door: Dennis Korpel