30.09.2015 10:21

Groningen zonder ervaren kracht naar Braga

Rasmus Lindgren, de middenvelder die bijna nooit scoort, zet FC Groningen op een 0-1 voorsprong tegen Vitesse. (04-04-2015)
Rasmus Lindgren, de middenvelder die bijna nooit scoort, zet FC Groningen op een 0-1 voorsprong tegen Vitesse. (04-04-2015)

FC Groningen mist donderdag in het Europa League-duel met Sporting Braga Rasmus Lindgren (30). De ervaren Zweed heeft nog te veel last van zijn enkelblessure, die hij zaterdag opliep in de competitiewedstrijd tegen Ajax.

Dat is voor de Groningers een aderlating, want Lindgren is bij de bekerwinnaar een van de weinigen met Europese ervaring. "Hij loopt op een kruk, dus dat heeft geen zin", zegt FC Groningen-trainer Erwin van de Looi tegen De Telegraaf. "Hij moet thuis zitten en rusten met een zak ijs erop en het pootje omhoog.

"Dat is jammer, want hij is na Hedwiges Maduro degene met de meeste Europese wedstrijden in de benen binnen onze selectie. Hij weet dus wat er gevraagd wordt. Ik had het niet verwacht, want hij kreeg een tik, maar kon het duel wel uitspelen”, aldus Van de Looi.

Door de afwezigheid van Lindgren vormen Johan Kappelhof en Etiënne Reijnen in Portugal waarschijnlijk het centrale duo bij de Trots van het Noorden. "Tegen Braga, in Portugal, dat zal een pittig potje worden waar af en toe ook andere dingen bij kunnen komen kijken. Gelukkig hebben we een brede selectie en heeft Etiënne tot nu toe laten zien dat hij daar ook uitstekend kan spelen.'"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner