30.09.2015 12:13

Ajax krijgt compliment: "Europese topclub"

André Bergdølmo is met Ajax op trainingskamp in Portugal. (17-01-2002)
André Bergdølmo is met Ajax op trainingskamp in Portugal. (17-01-2002)

Hoewel de prestaties van Ajax in Europa erg tegenvallen, blijven de Amsterdammers een Europese topclub. Dat stelt voormalig Ajacied André Bergdølmo. De Noor blikt vooruit op het Europa League-duel van Ajax met Molde FK uit Noorwegen.

Bergdølmo vindt Ajax de favoriet tegen Molde FK. "Negen van de tien keer zal dit elftal Molde verslaan. Tegen Fenerbahçe (3-1 winst in Istanbul, red.) steeg Molde boven zichzelf uit, maar dat zie ik nu niet gebeuren. Ajax heeft betere spelers en meer ervaring op het Europese toneel. Een zege van Molde zou een superstunt zijn", zegt de oud-prof tegen De Telegraaf.

"Het is voor Molde wel comfortabel om geen favoriet te zijn. Ook al herbergt de ploeg veel grote talenten van Noorwegen onder 21, Ajax is een Europese topclub", gaat hij verder. "Als je ziet welke talenten de club nog voortbrengt, dan is het een kwestie van tijd voordat er weer grote successen geboekt worden. Wanneer die tijd Ajax wordt gegund, tenminste. Maar in Noorwegen zijn we best wel jaloers. Van de manier van opleiden, moeten we leren."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner