30.09.2015 22:41

Manchester wint ondanks snelle achterstand

Im Champions-League-Duell gegen den VfL Wolfsburg ist es nicht Außenstürmer Memphis Depay (re.), der Manchester United mit 1:0 in Führung bringt, sondern Mittelfeldspieler Chris Smalling.
Im Champions-League-Duell gegen den VfL Wolfsburg ist es nicht Außenstürmer Memphis Depay (re.), der Manchester United mit 1:0 in Führung bringt, sondern Mittelfeldspieler Chris Smalling.

Manchester United heeft woensdagavond de eerste Champions League-zege van het seizoen behaald. Een vroege achterstand tegen VfL Wolfsburg werd na rust omgebogen: 2-1.

Er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen VfL Wolfsburg al de leiding nam. Daniel Caligiuri zette de aanval op met een individuele actie op de rechterflank en was uiteindelijk ook degene die het af mocht ronden. Via Max Kruse kreeg hij de bal weer terug en kon hij David De Gea van dichtbij passeren. Even leek Wolfsburg ook direct op jacht te gaan naar de 0-2, maar Manchester United nam al snel het heft in eigen hand. Dat resulteerde in meerdere schietkansen voor Juan Mata, die doelman Diego Benaglio en de kopsterke Dante op zijn weg vond.

Ook Anthony Martial liet weer van zich spreken met fraaie acties. Eenmaal schoot hij zelf voorlangs na het passeren van drie verdedigers, de tweede keer legde hij de bal af op de compleet vrijstaande Wayne Rooney. De aanvoerder schoot echter over. Uit open spel lukte het Manchester United maar niet te scoren en de penalty na een handsbal van Caligiuri was dan ook zeer welkom. Juan Mata faalde niet vanaf elf meter en schoof de bal keurig in de linkerhoek.

Na rust werd er opnieuw snel gescoord, maar ditmaal was het de thuisploeg die uit de startblokken schoot. Mata leverde met de hak een fantastische no look pass af op Chris Smalling, die mee naar voren was gekomen. De verdediger ontsnapte aan de Duitse verdediging, zette zichzelf vrij voor Benaglio en schoof de bal vervolgens in de rechterhoek. Er leek vrij weinig aan de hand voor de Engelsen, maar twintig minuten voor tijd begon Wolfsburg met invaller André Schürrle voorop aan een sterk offensief. Hij leverde meerdere gevaarlijke voorzetten af en schoot zelf net voorlangs. Ook Ricardo Rodríguez was nog dicht bij een goal, maar zag zijn vrije trap net naast het doel zeilen.

Manchester United hield stand en haalde daarmee de eerste punten in de Champions League binnen dit seizoen. Omdat PSV verloor van CKSA Moskou staan nu alle teams in poule B op drie punten uit twee wedstrijden. Manchester United treft in het volgende duel CSKA Moskou. VfL Wolfsburg speelt tegen PSV.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner