01.10.2015 09:19

Van Gaal: "We bleven knokken als een team"

Louis van Gaal zag zijn ploeg dinsdagavond de eerste punten in de Champions League pakken. De overwinning op VfL Wolfsburg kwam van diep, zag ook de Nederlandse trainer. Die zag dat Manchester United veel beter kon dan dat het liet zien.

"We hadden in de eerste helft de kans op meer doelpunten en in de tweede om de bal meer in bezit te houden. Dit deden we echter niet en ik zag af op de bank. De fans op de tribune zagen ook af, net als de spelers op het veld. Maar we bleven knokken als team", vertelde Van Gaal na de wedstrijd, die met 2-1 gewonnen werd door de Engelsen.

"Je wint de Champions League als je ijskoud bent in de afwerking en de duels vroeg beslist", beseft Van Gaal, die zelf met Ajax het kampioenenbal won in 1995. "We gaven niet veel kansen weg, alleen André Schürrle kreeg er één, en wij kregen er twee in de counter", kijkt Van Gaal nog één keer terug op het duel. "Ik ben uiteindelijk heel blij dat we hebben gewonnen."

Door de driepunter van Manchester United en het verlies van PSV bij CSKA Moskou heeft elke ploeg in groep B van de Champions League nu drie punten. PSV neemt het in de volgende Europese wedstrijd op tegen VfL Wolfsburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner