01.10.2015 15:24

Rekik luchtig over absentie: "Moet af en toe"

Karim Rekik zoekt de diepte tijdens het competitieduel Olympique Marseille - SC Bastia. (13-09-2015)
Karim Rekik zoekt de diepte tijdens het competitieduel Olympique Marseille - SC Bastia. (13-09-2015)

Karim Rekik miste het afgelopen weekend het competitieduel met Angers, maar in het Europa League-duel met Slovan Liberec is de Nederlander er 'gewoon' bij.

Op de officiële website van Olympique Marseille is de speler nuchter over zijn afwezigheid tijdens het competitieduel. Overigens werd het duel, zonder Rekik, met 1-2 verloren. "Als speler heb je niet veel tijd om stil te staan bij een nederlaag. We spelen dit seizoen erg veel wedstrijden en dat impliceert dat je er af en toe eentje moet missen", legt de linkspoot uit. 

In de Europa League zal Rekik in het hart van het centrum spelen. Het eerste duel won het van FC Groningen met 0-3, nu staat het Poolse Slovan Liberec op het programma. "Winnen is geen must, maar toch is het een belangrijk duel omdat we bij een zege op zes punten komen. Of het nou de Europa League of de competitie betreft: we willen altijd drie punten pakken."

Hij reageert ook kort op de vraag of hij het naar zijn zin heeft in Frankrijk. "Ik ben hier op mijn plek, het spelen in de Franse competitie vraagt wat anders van me. Het team waar ik deel van uitmaak, is sterker dan PSV en we kunnen daarom ook verder reiken in de Europa League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner