01.10.2015 18:33

Huntelaar heeft basisplaats terug bij Schalke

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn basisplaats bij Schalke 04 terug. De Nederlandse spits staat donderdag om 19.00 uur aan de aftrap van de Europese confrontatie met Asteras Tripolis uit Roemenië. Huntelaar zat zaterdag op de bank tijdens de competitiewedstrijd bij Hamburger SV.

Zonder de topschutter won Schalke in Hamburg met 1-0. "Klaas-Jan is nu weer fris", zei technisch manager Horst Heldt in de aanloop naar het duel met Asteras. Huntelaar heeft nog twee doelpunten nodig om een mijlpaal te bereiken. Hij staat op 48 doelpunten in Europese toernooien voor sc Heerenveen, Ajax en Schalke 04.

Wesley Hoedt heeft een basisplaats bij Lazio, dat thuis speelt tegen Saint-Étienne. Ricardo Kishna zit in Rome op de bank, Stefan de Vrij en Edson Braafheid ontbreken in de Italiaanse selectie. Doelman Boy Waterman gaat met de Cypriotische club Apoel Nicosia op bezoek bij Sparta Praag. Aanvoerder Paul Verhaegh speelt met FC Augsburg thuis tegen Partizan Belgrado, in dezelfde groep als AZ dat het thuis opneemt tegen Athletic Bilbao.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner