01.10.2015 21:12

Hoedt zet Lazio in Europa op winnende spoor

Wesley Hoedt heeft Lazio donderdag naar een overwinning in de Europa League geleid. De Noord-Hollandse verdediger, die AZ afgelopen zomer verliet voor een avontuur in de Italiaanse hoofdstad, zette de Romeinen in de thuiswedstrijd tegen Saint-Étienne op het goede spoor.

Hoedt tikte kort na rust met de buitenkant van zijn linkervoet de 2-1 binnen. In de slotfase besliste aanvoerder Lucas Biglia het duel in het voordeel van Lazio, al kwam Saint-Étienne met slechts negen man nog wel terug tot 3-2.

De Italiaanse club was de Europa League twee weken geleden begonnen met een gelijkspel bij Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-1). Trainer Stefano Pioli zette Hoedt tegen Saint-Étienne in de basis, Ricardo Kishna bleef op de bank en de verdedigers Stefan de Vrij en Edson Braafheid ontbraken in de Romeinse selectie.

De Franse bezoekers kwamen al na vijf minuten op voorsprong via Sall. Ogenyi Onazi trok de stand halverwege de eerste helft gelijk, waarna Hoedt de thuisclub kort na rust met zijn eerste treffer in Italiaanse dienst aan de leiding bracht. De verdediger was bij een vrije trap mee naar voren gekomen en tikte de bal met wat hulp van de paal in het doel. De bezoekers speelden toen al een tijdje met tien man. Spits Robert Berić moest in de 33e minuut met rood van het veld, omdat hij een elleboogstoot zou hebben gegeven.

Nadat ook Sall met twee keer geel was weggestuurd en de Fransen nog maar met negen man speelden, maakte Biglia de derde voor Lazio. Kévin Monnet-Paquet bracht de spanning toch nog terug, maar verder lieten de Italianen het niet komen. In de andere groepswedstrijd won Dnjepr met 1-0 bij Rosenborg BK, door een laat doelpunt van Jevgen Seleznjov.