01.10.2015 23:27

Rekik met Olympique Marseille onderuit

Olympique Marseille heeft na het succes uit bij FC Groningen (0-3) niet nogmaals kunnen overtuigen in groep F van de Europa League. De Fransen verloren voor eigen publiek verrassend van Slovan Liberec: 0-1. Vladimir Coufal bezorgde de Tsjechen in de slotfase drie punten. Hij scoorde na een hoekschop doordat OM weigerde voor opruiming te zorgen.

De kopsterke verdediger Karim Rekik, die afgelopen weekeinde in de competitie werd gespaard door trainer Marcelino, was voor rust nog de gevaarlijkste speler van de thuisclub. Tot drie keer toe was de Nederlandse international met het hoofd dicht bij de openingstreffer. Halverwege de eerste helft zeilde zijn kopbal maar net langs de kruising.

De oud-PSV'er kreeg echter ook geel voor een fikse overtreding op Michael Rabusic. De Tsjech kwam niet terug voor de tweede 45 minuten. Daarin drong OM aan, maar zonder al te veel overtuiging. Rode Duivel Michy Batshuay en Jacques-Alaixys Romao kopten naast of over, Lucas Ocampos en Romain Alessandrini zagen schoten geblokkeerd of afzwaaien.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner