02.10.2015 09:11

Klaassen: "We vergeten onszelf te belonen"

Ajax is na twee wedstrijden in de Europa League nog ongeslagen, maar wist aan de andere kant ook niet te winnen. Zeker tegen Molde FK waren er genoeg kansen, maar aanvoerder Davy Klaassen zag dat Ajax slordig in de eindfase van een aanval was.

"We zijn vergeten om onszelf te belonen", steekt de blonde middenvelder na de wedstrijd van wal voor de camera van RTL 7. "In de eerste helft hebben we een paar kansen gehad, in de tweede helft ook. We zijn vergeten om het uit te spelen, het waren grote kansen. Dat moeten we wel beter uitspelen, die kansen moeten er gewoon in. Soms lag het aan de eindpass, soms was de aanname niet goed."

Vooral in het eerste bedrijf was Ajax duidelijk de bovenliggende partij, in het tweede deel van de wedstrijd kwam Molde FK iets beter in de wedstrijd. "In de tweede helft kregen wij het moeilijker. Zij hadden kansen, maar wij hadden hele grote kansen. Dan is het zonde als je 1-1 speelt." Klaassen kijkt ook terug op een wedstrijd onder moeilijke omstandigheden.

"De wind was lastig, maar toch kregen we veel kansen. We hebben te weinig duels gewonnen, we waren overal net te laat. Ikzelf gaf ook een paar ballen waarvan ik dacht: 'Dat kan niet'. Er zaten een paar hele slechte tussen." Ajax speelde de eerste groepswedstrijd ook al gelijk, in eigen huis werd het 2-2 tegen Celtic. Door de resultaten van de Amsterdammers is de volgende Europese wedstrijd, uit tegen Fenerbahçe, cruciaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner