02.10.2015 09:29

Henriksen complimenteert AZ na winstpartij

Markus Henriksen schreeuwt het uit nadat hij AZ op een 1-0 voorsprong heeft gezet in de Europa League-wedstrijd tegen Athletic Bilbao. (01-10-2015)
Markus Henriksen schreeuwt het uit nadat hij AZ op een 1-0 voorsprong heeft gezet in de Europa League-wedstrijd tegen Athletic Bilbao. (01-10-2015)

AZ boekte als eerste Nederlandse ploeg een overwinning in de Europa League. Donderdagavond won het op knappe wijze met 2-1 van Athletic Bilbao. Doelpuntenmaker Markus Henriksen is erg tevreden met zijn elftal.

"Het werd bij 2-1 nog heel erg moeilijk, maar aan het begin hebben we het AZ-publiek wel meteen laten zien dat we wilden winnen. En dat is gelukt. Dit is een groot compliment voor het hele team", vindt de Noor tegenover FOX Sports.

"We verkeren nu in onze beste vorm van dit seizoen tot nu toe, dus het is goed dat we nu in eigen stadion tegen Athletic speelden. Het tempo lag erg hoog. In een Europese wedstrijd is het belangrijk om als eerste te scoren en dat deden we. Dat voelt nu heel goed", kijkt Henriksen terug op zijn openingstreffer, die AZ in het zadel hielp.

"Als je veel kansen creëert, veel scoort en wedstrijden wint, krijg je veel vertrouwen. Dat zie je nu aan onze spelers. We hebben een jong team." De opstelling van Athletic Bilbao getuigde van weinig respect voor de Eredivisionist, aangezien meerdere basisspelers rust kregen. Na de rust greep de trainer van de Spaanse club in.

"Toen dacht ik: 'Nu nemen ze ons eindelijk serieus'. Maar wij hebben vandaag laten zien dat wij de betere ploeg waren." AZ staat er door de overwinning prima voor in groep L van de Europa League. Na de nederlaag tegen Partizan in de eerste groepswedstrijd staan de Alkmaarders op drie punten. De Servische club staat bovenaan, zij blijven tot nu toe foutloos.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner