02.10.2015 13:17

Karsdorp wel geselecteerd voor Jong Oranje

Rick Karsdorp viel buiten de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië, maar in Jong Oranje is hij meer dan welkom. Bondscoach Fred Grim nam de verdediger van Feyenoord op in zijn ploeg voor het EK-kwalificatieduel met Slowakije op zondag 11 oktober.

Jong Oranje speelt de interland in Nijmegen. De equipe van Grim won de eerste twee wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het EK van 2017 en staat bovenaan in groep 8.

De definitieve selectie bevat twintig spelers, met onder anderen Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven van Ajax, Sven van Beek en Tonny Vilhena van Feyenoord, Joshua Brenet en Jorrit Hendrix van PSV. Wesley Hoedt en Ricardo Kishna van Lazio zijn ook opgeroepen. Jean-Paul Boëtius (FC Basel) is afgevallen, evenals de geblesseerde Oussama Tannane (Heracles Almelo).

Volledige selectie Jong Oranje
Doel: Maarten de Fockert (SC Heerenveen), Mickey van der Hart (PEC Zwolle).

Verdediging: Nathan Aké (Watford), Sven van Beek (Feyenoord), Joshua Brenet (PSV), Hans Hateboer (FC Groningen), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Jerry St. Juste (SC Heerenveen).

Middenveld: Riechedly Bazoer (Ajax), Thom Haye (AZ), Jorrit Hendrix (PSV), Joris van Overeem (AZ), Daley Sinkgraven (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord).

Aanval: Sheraldo Becker (PEC Zwolle), Vincent Janssen (AZ), Ricardo Kishna (Lazio), Mimoun Mahi (FC Groningen), Queensy Menig (PEC Zwolle).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner