02.10.2015 16:01

Klaassen snapt kritiek van supporters niet

Ajacied Davy Klaassen baalt van de 1-2 achterstand in het Europa League-duel met Celtic. (17-09-2015)
Ajacied Davy Klaassen baalt van de 1-2 achterstand in het Europa League-duel met Celtic. (17-09-2015)

Davy Klaassen vond dat de kritiek op het spel van AFC Ajax in het duel met Molde FK flink werd overdreven. De aanvoerder van de Amsterdammers vond dat zijn ploeg gewoon goed speelde.

"In de eerste helft speelden we redelijk goed, de tweede helft was niet geweldig", zegt hij in gesprek met Ajax Life. Een groot deel van het meegereisde publiek uitte zijn onvrede door 'voetballen, voetballen' te roepen. "Ik snap dat onze supporters graag weer eens met eigen ogen een overwinning willen zien. Maar we hebben zo veel kansen gecreëerd... Natuurlijk moeten we die erin schieten, maar het is voor mijn gevoel niet zo dat we heel dramatisch hebben gevoetbald."

Klaassen begrijpt dan ook niks van de kritiek. Hij vindt dat Ajax alleen effectiever moet worden. "Het is niet dat we geen kansen krijgen, dat is het probleem niet. Ik kopte de bal bijna binnen en El Ghazi had 'm voor het binnen tikken, maar de bal lag onder zijn voet. Het zat niet mee. We hebben kansen, zoals iedereen graag wil, nu nog scoren..."

Omdat Ajax de kansen niet benutte staat Molde FK aan kop met vier punten. AFC Ajax en Celtic delen de tweede plek met beide twee punten, terwijl Fenerbahçe op de vierde plaats staat met één punt. "We staan er niet slecht voor. Natuurlijk is Fenerbahçe-uit niet gemakkelijk, maar ze komen ook nog naar ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner