05.10.2015 11:32

Nijhuis fluit cruciaal duel Noord-Ierland

Scheidsrechter Bas Nijhuis fluit komende donderdag het EK-kwalificatieduel tussen Noord-Ierland en Griekenland. Voor de Noord-Ieren is het duel van groot belang, want bij winst is het land zeker van deelname aan het eindtoernooi in Frankrijk.

Het zou de eerste keer zijn dat het land meedoet aan een EK. Voor Nijhuis is dit het vijfde kwalificatieduel waar hij de leiding heeft. Voor de scheidsrechter is het zijn 62ste internationale aanstelling. Nijhuis vliegt naar Noord-Ierland met zijn assistenten Rob van de Ven en Charl Schaap. Bas van Dongen is vierde official. Kevin Blom en Ed Janssen fungeren respectievelijk als vijfde en zesde man.

Bij winst op Griekenland zijn de Noord-Ieren definitief geplaatst voor het EK in Frankrijk. De Noord-Ieren staan aan kop in Groep F. Na acht duels staat het op zeventien punten. Daarmee staat het één punt voor op nummer twee Roemenië en vier punten op Hongarije. Winnen de Noord-Ieren dan blijft de voorsprong vier punten en zijn ze niet meer in te halen. Griekenland staat op een teleurstellende laatste plaats in de poule. Het heeft slechts drie punten.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner