05.10.2015 14:02

Nederland krijgt hulp vanuit IJsland

NEC-doelman Hannes Halldórsson pakt zijn momentje na afloop van het competitieduel met ADO Den Haag. (03-10-2015)
NEC-doelman Hannes Halldórsson pakt zijn momentje na afloop van het competitieduel met ADO Den Haag. (03-10-2015)

NEC Nijmegen-doelman Hannes Halldórsson hoopt Nederland alsnog naar het EK te helpen. De IJslandse goalie wil zijn sportieve plicht vervullen en winnen van Turkije.

"Als je het shirt van het nationale team draagt, wil je nooit verliezen", vertelt de sluitpost van NEC aan De Telegraaf. Het Nederlands elftal zal zelf in ieder geval moeten winnen van Kazachstan en Tsjechië om nog in aanmerking te komen voor de play-offs. IJsland en Tsjechië zijn voor het Nederlands elftal namelijk niet meer te achterhalen. Turkije staat daarentegen 'slechts' twee punten boven Oranje.

Halldórsson wil niet alleen Oranje helpen, maar trots staat ook hoog in het vaandel "We hebben nog drie dingen om voor te vechten: ons doel is om groepswinnaar te worden, we willen zoveel mogelijk punten verzamelen zodat we zo hoog mogelijk gerankt zijn bij de EK-loting en nooit eerder is het nationale voetbalelftal van IJsland in een kalenderjaar ongeslagen gebleven. We gaan dus absoluut ons best doen in de laatste twee wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks." Naast Turkije speelt IJsland ook nog tegen Letland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner