06.10.2015 12:21

Bruma: "Ik ga Töre nog wel even bellen"

Jeffrey Bruma dribbelt met de bal in het verloren (3-0) EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Turkije. (06-09-2015)
Jeffrey Bruma dribbelt met de bal in het verloren (3-0) EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Turkije. (06-09-2015)

Jeffrey Bruma gaat alles uit de kast halen om zich met het Nederlands elftal te kwalificeren voor het EK in Frankrijk. De verdediger van PSV is zelfs van plan om oud-ploeggenoot en Turks international Gökhan Töre nog even te bellen.

"Persoonlijke prestaties tellen niet als het elftal niet wint", vertelt Bruma aan het Eindhovens Dagblad. "Ik heb veel toernooien moeten missen en ik wil zo graag naar het EK. We moeten echt alles aangrijpen om het alsnog te halen. Ik denk ook dat het nog gaat lukken."

"Turkije zal ergens struikelen", vervolgt de verdediger van PSV zijn verhaal. "Daar ben ik van overtuigd. Ik ga Gökhan Töre nog wel even bellen. Ik speelde met hem bij Chelsea en Hamburger SV, hij is nu international. Ook Turkije staat onder grote druk, die hebben ook nog niet zomaar tweemaal gewonnen."

Oranje heeft een achterstand van twee punten op Turkije en moet daardoor hopen dat de Turken ergens punten laten liggen. Nederland speelt zaterdag tegen Kazachstan, terwijl dinsdag het duel met Tsjechië op het programma staat. Turkije opent zaterdag tegen Tsjechië en speelt dinsdag tegen IJsland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner