08.10.2015 20:58

Scheidsrechter Collina: "Overtreding op Shaw"

De tackle die Héctor Moreno inzette op Luke Shaw tijdens de wedstrijd PSV - Manchester United had volgens scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina bestraft moeten worden. Moreno brak het been van Shaw op twee plaatsen met zijn ingreep.

Collina, die bekend staat als één van de beste scheidsrechters ter wereld, hing zijn fluit in 2005 aan de wilgen en stuurt momenteel als onderdeel van de UEFA de Europese scheidsrechters aan. De Italiaan vindt dat er ingegrepen moest worden na de tackle van de Mexicaanse verdediger van PSV.

"We hebben onze scheidsrechters eraan herinnerd dat ze erg voorzichtig met zulke omstandigheden om moeten gaan. Niemand reageerde, omdat iedereen zag, zelfs de spelers op het veld, dat de bal werd gespeeld. Iedereen denkt dat als de bal gespeeld wordt, het nooit een overtreding kan zijn."

"We moeten mensen duidelijk maken, dat als je de veiligheid van de speler wil beschermen, ook slidings op de bal waarbij je een tegenstander in gevaar brengt, bestraft moeten worden", is Collina duidelijk. In de wedstrijd PSV - Manchester United kreeg Moreno geen kaart of berisping van de scheidsrechter, waarna hij vervolgens de winnende treffer scoorde voor zijn ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner