09.10.2015 09:32

Voormalig Feyenoord-spits wil Oranje helpen

Het Nederlands elftal heeft kwalificatie voor het EK niet meer in eigen hand. Oranje moet allereerst zijn eigen wedstrijden winnen, maar moet ook hopen op een misstap van concurrent Turkije.

De Turken nemen het de komende twee duels op tegen de nummers één en twee van Groep A: Tsjechië en IJsland.  De IJslander Pétur Pétursson zegt dat zijn land het Nederlands elftal de helpende hand toe zal steken.

"We zullen Nederland zeker proberen te helpen, want IJsland wil eerste worden in de groep. De laatste twee wedstrijden tegen Letland en Turkije spelen we dan ook om te winnen. Daar gaan we echt alles aan doen. IJsland zal niet, zoals Tsjechië, spelers gaan sparen",belooft Pétursson in het Algemeen Dagblad.

De aanvaller, die tussen 1984 en 1985 zeven goals maakte voor Feyenoord,  blikt nog even terug op de twee wedstrijden van IJsland tegen Oranje. "Dat IJsland twee keer van Nederland won, had niemand hier verwacht. In beide duels waren we de betere ploeg. Dat heeft me wel verbaasd. Nederland heeft nog altijd goede spelers, ik hoop dat ze derde worden. De wedstrijd tegen Kazachstan wordt wel lastig, want die ploeg is beter dan twee jaar geleden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner