09.10.2015 13:44

Riedewald: "Nooit leuk om back te staan"

Jeffrey Bruma (l.), Jaïro Riedewald (m.) en Luciano Narsingh staan klaar voor het begin van de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. (06-09-2015)
Jeffrey Bruma (l.), Jaïro Riedewald (m.) en Luciano Narsingh staan klaar voor het begin van de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. (06-09-2015)

Jaïro Riedewald blikt terug op zijn debuut bij het Nederlands elftal. De jonge verdediger van AFC Ajax zag dat het niveau een stuk hoger lag bij het nationale elftal.

"Dat zie je al bij oefeningen op de training. Er gaat heel weinig fout", aldus Riedewald tegen Ons Oranje. De verdediger begon in de voorhoede, maar zakte een linie terug. Als linksback debuteerde hij bij Ajax en bij Oranje. "Ik vond het nooit leuk om linksback te staan. Maar het heeft nu wel zijn vruchten afgeworpen. Want ik debuteer als linksback bij Nederland. Stel dat ik maar op een positie had gespeeld, dan had ik mijn debuut niet mogen maken."

Riedewald heeft zich ontwikkeld tot een echte verdediger. "De nul is mooier dan een doelpunt. Als je de nul houdt, kun je niet verliezen", zo vindt hij. De linkspoot kijkt nog even terug op zijn debuut. Hij herinnert alles. Van het moment dat hij de kleedkamer in kwam. "Wit. Nummer vijf. Een mooi nummer, vind ik. Een basisnummer. Ik zat tussen Daley Blind en Stefan de Vrij. Ik ben een rustige jongen. Natuurlijk ben je ook zenuwachtig. Het stadion kolkt, maar dan gaat het fluitje. Dan wil je voetballen, weet je. En dat doe je al je hele leven lang."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner