09.10.2015 15:15

De Boer: "Hiddink in 1995 een te losse hand"

Ronald de Boer is aanwezig in de studio van FOX Sports. (12-09-2015)
Ronald de Boer is aanwezig in de studio van FOX Sports. (12-09-2015)

Ronald de Boer herkent de situatie waarin Oranje zich momenteel in bevindt. De voormalig international was onderdeel van het team dat in 1995 ternauwernood het EK van 1996 wist te behalen.

Toen was Guus Hiddink ook de bondscoach. Oranje moest via een play-off duel met Ierland uitmaken of het naar het Europees Kampioenschap kon. Het won uiteindelijk met 2-0. "Guus had in die tijd al een te losse hand. Daar waren wij als spelers toen niet klaar voor", herinnert De Boer zich in gesprek met FOX Sports. "Zijn manifest van regels werd aan de laars gelapt. Ik denk dat Danny daar nu goed op let. Ook kan hij bespeuren of de honger en zin er momenteel wel zijn."

Richting het EK in 2016 was ook Hiddink de bondscoach, maar de oefenmeester vertrok, waarna Danny Blind het twee interlands overnam. Tot twee keer toe wist hij niet te winnen, waardoor Oranje tegen Tsjechië en Kazachstan moet winnen om nog enigszins kans te maken op het EK. "Kwaliteit of vorm? Het zal ertussenin liggen. Ik hoor vanuit het Nederlands elftal dat Danny alles goed voorbereidt en dat zijn strijdplan telkens klopt", neemt De Boer het op voor de huidige bondscoach. "Maar ik vrees dat het niets meer uithaalt. De Turken gaan geen fout meer maken. Ik hoop dat ik het fout heb…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner