10.10.2015 14:25

KNVB snapt woede van Turkije na email niet

Fatih Terim, de bondscoach van Turkije, is boos op de Nederlandse voetbalbond. De KNVB stuurde een email naar Tsjechië en IJsland om ze te feliciteren met de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap, daar was Terim niet van gediend. De KNVB is zich van geen kwaad bewust.

Turkije speelt de komende interlands nog tegen de twee geplaatste landen uit de kwalificatiegroep en Terim zag de Nederlandse mail naar Tsjechië en IJsland als stimulatie. "Er zat een bedoeling achter", reageerde de Turkse bondscoach tijdens een persconferentie voor de interland tegen Tsjechië. Het Nederlands elftal moet hopen dat Turkije in de laatste twee interlands punten verspeelt, alleen dan heeft Oranje nog kans op een plek op het komende EK.

De KNVB laat echter via een woordvoerder weten dat het geen bedoelingen had met de email. "Dat leek ons aardig en fatsoenlijk, en het was niets anders dan een felicitatie", reageert de Nederlandse voetbalbond kort. Oranje speelt zaterdagavond zelf tegen Kazachstan en neemt het vervolgens op tegen Tsjechië, dat dus al samen met IJsland geplaatst is voor het eindtoernooi, dat in 2016 wordt georganiseerd in Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner