10.10.2015 16:39

Update: 'Spierscheuring voor Ajacied Milik'

Robin Pröpper (l.) zet Arkadiusz Milik (r.) van de bal tijdens het bekerduel Ajax - De Graafschap. (23-09-2015)
Robin Pröpper (l.) zet Arkadiusz Milik (r.) van de bal tijdens het bekerduel Ajax - De Graafschap. (23-09-2015)

Arkadiusz Milik heeft via zijn officiële Twitteraccount laten weten dat hij niet inzetbaar is voor Polen in de beslissende interland tegen Ierland. De Ajacied liep in de vorige wedstrijd van zijn land een heupblessure op. Het is nog onduidelijk of Ajax ook moet vrezen voor een langere afwezigheid van de Pool.

Milik vormt al langer een gouden duo met Robert Lewandowski (Bayern München) en was in het huidige kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk al goed voor zes treffers. In de afgelopen interland tegen Schotland leverde hij een assist op Lewandowski voor de 1-0, maar twintig minuten na rust liet de spits zich vervangen met een blessure.

In de interland tegen Ierland staat een directe plaatsing voor het eindtoernooi in Frankrijk op het spel. Polen staat momenteel tweede, maar de Ieren staan met eenzelfde puntenaantal maar een minder doelsaldo op de derde plek. Bij winst of gelijkspel meldt Polen zich, hoogstwaarschijnlijk met Duitsland, op het EK.

Update: 10-10-2015: 16:39:

Het lijkt erop dat de blessure van Arkadiusz Milik ernstiger is dan verwacht. De spits van Ajax en Polen viel tijdens een interland geblesseerd uit en lijkt de komende wedstrijden van land en club te moeten missen.

Volgens het ANP heeft Milik namelijk een spierscheuring opgelopen in de interland tegen Schotland. Dit zou betekenen dat de Pool niet alleen het cruciale duel met Ierland in de kwalificatiereeks mist, maar ook de wedstrijden van Ajax tegen Heracles Almelo en Fenerbahçe in de Europa League.

Een officiële instantie moet het nieuws nog bevestigen. Het is de vraag of Polen dit doet tijdens de interlandperiode, of dat Milik getest wordt als hij terugkeert naar zijn werkgever in Amsterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner